duminică, 2 octombrie 2022

Care sunt beneficiile încălzirii prin pardoseală

Casele românești sunt tot mai des dotate cu sisteme de încălzire prin pardoseală. În general, caracterul practic este criteriul principal pentru a determina dacă aceasta este o optiune potrivita. Înțelegi și cât de minunat este să poți calca acasă desculț în plină iarnă, pe podeaua calda. Deci, să începem prin a discuta despre meritele încălzirii prin pardoseală astăzi.

Sistemul a fost folosit din anii 1960 și poate îl cunoașteți ca încălzire electrică prin pardoseală sau doar încălzire prin pardoseală. Acesta este un sistem de cabluri sau conducte hidraulice încastrate în fundația clădirii. Din acest motiv, încălzirea prin pardoseală poate fi realizată folosind o mare varietate de surse de energie, inclusiv gaz, electric și solar.

Acesta este motivul pentru care piața cu pardoseală încălzită este atât de variată. Printre cele mai importante sunt:

Pentru a genera căldură, sistemele electrice de încălzire prin pardoseală se bazează pe rezistențele electrice dintre o serie de fire de încălzire așezate sub podea. Cu o conexiune la sistemul electric al casei dvs. și cu izolația instalată, firele sunt gata de funcționare. Sistemul de incalzire in pardoseala este o retea de conducte hidraulice care distribuie apa calda. Panourile de izolare ascund acest circuit care duce la boiler sau pompa de caldura.

Mai multă izolare, ușurință și câștig financiar. Încălzirea în pardoseală, fie că este alimentată de electricitate sau apă, are multe aplicații practice.

Modul optim de a trăi

Cel mai notabil beneficiu al parchetului încălzit este că acestea vă îmbunătățesc nivelul de confort. Drept urmare, puteți menține casa la o temperatură constantă (până la aproximativ 28 de grade) pe tot parcursul anului. Aceasta înseamnă că poți merge desculț în orice cameră, în orice perioadă a anului.

Utilizarea atât a radiatoarelor, cât și a încălzirii în pardoseală este destul de acceptabilă. Primul nivel, de exemplu, poate avea încălzire prin pardoseală, în timp ce camerele de la etajele superioare se bazează pe calorifere pentru căldură suplimentară.

O metodă invibizila de încălzire

În comparație cu caloriferele, încălzirea în pardoseală este mai puțin audibilă și mai discretă. De aceea, ești în regulă cu zgomotul pe care îl produc unele sisteme de încălzire mai convenționale atunci când pornesc și merg la lucru. Lipsa caloriferelor permite, de asemenea, amenajări mai creative ale camerei.

Sistemul poate fi înlocuit

Încălzirea în pardoseală este o necesitate iarna, dar este cu adevărat necesară vara? Vestea bună este că anumite versiuni de încălzire hidrică prin pardoseală pot fi inversate vara pentru a funcționa ca răcire cu aer prin pardoseală. Apa caldă este înlocuită cu apă rece pe măsură ce temperatura crește, menținând locuința la o temperatură confortabilă.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More