duminică, 12 iunie 2022

Locația perfectă pentru o vacanță de poveste

Skiathos este un obiectiv turistic în esență, iar acest lucru se datorează faptului că indiferent de modul în care ajungi aici, porturile și aeroporturile sunt în apropiere. Orașul este, fără îndoială, centrul insulei, unde au loc toate evenimentele și activitățile majore. Vei descoperi aici un număr surprinzător de mare de restaurante, baruri, cluburi și magazine de tot felul care îți vor condimenta corespunzător vacanța în Skiathos.

Mănăstire Evanghelistică

La aproximativ 5 km de orașul Skiathos, în adâncul insulei, vei putea descoperi frumoasa Mănăstire a Evanghelistului, cunoscută și sub numele de Mănăstirea Bunei Vestiri. Poți ajunge aici cu foarte mare ușurință cu mașina sau chiar pe jos, situându-se la 1 oră de orașul Skiathos. Mănăstirea este construită pe un deal înconjurat de verdeață luxuriantă, lucru care îi înmulțește semnificativ frumusețea naturală. În plus, aceasta este una dintre cele mai importante clădiri religioase din Sporade și cu siguranță cel mai important centru religios de pe insulă, așa că o vizită aici este obligatorie în special dacă ați ales un charter în Skiathos pentru vacanța de anul acesta.

Castelul  Kastro (Castelul Skiathos)

Un alt loc care merită văzut pe insula Skiathos este Castelul Skiathos, cunoscut și sub numele de Kastro. Acesta a fost gândit sub forma unei fortificații medievale, aflate la în Nordul insulei și a fost o așezare majoră cu sute de ani în urmă. Astăzi, Kastro este un loc abandonat și protejat de lege și de natură, o destinație turistică pentru toți cei care vor să învețe despre istoria primilor locuitori ai insulei. În plus, localizarea sa fantastică pe un promontoriu stâncos cu vedere la mare este un alt motiv pentru care oamenii se grăbesc să ajungă în vârf.

Plajă Kastro

La doar o aruncătură de băț de castelul mai sus menționat se află plaja cu același nume, care te va obliga la relaxare, la liniște și pace. Este o plajă frumoasă, retrasă, întinsă, cu un bistro care servește mâncare și băuturi, astfel încât starea de bine este garantată aici. Poți accesa plaja cu ajutorul unei bărci sau a oricărui alt vehicul rutier. Cu toate acestea trebuie să ai grijă să porți o pereche de pantofi rezistenți pentru că drumul până la relaxarea supremă este pavat cu destul de multe zone accidentate.

Plaja Cliffy Amos

Pe coasta de vest a Skiathosului, ascunsă într-un golf retras, vei putea găsi plajă Cliffy Amos. Aceasta este o plajă frumoasă și organizată bine, cu șezlonguri, umbrele și o tavernă minunată. Cliffi Amos este adesea denumită „plaja ascunsă” din cauza stâncilor mari situate la ambele capete și a dealurilor și copacilor care o înconjoară, oferindu-i un fel de adăpost.

 

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More