luni, 17 august 2015

Ce fel de blogger vrei să fii?

În blogosferă se găsesc de toate pentru toţi. Îmi plac destule blog-uri , preferatul meu fiind acesta
Personal citesc constant blog-urile de la mine din Blogroll şi mai umblu prin top-ul Wordpress. De aceea cred că este foarte important ca să se aleagă un titlu bun care să poată capta atenţia cititorului. Este exact ca în presă.
De multe ori am observat că titlul nu prea are legătură cu articolul dar cum proprietarul articolului s-a prins de poanta cu titlul, îi cam ies jocurile, jocuri cu batman , evident http://www.xjocuri.com/jocuri-cu-batman.html . Dacă e bun, cititorul revine iar dacă observă că foloseşte trucul cu titlul la fiecare notare deja interesul dispare.
Pot spune că nu-mi plac blog-urile pe fond negru, mă obosesc foarte tare şi de multe ori nu rezist să citesc un articol cap-coadă decât dacă îmi place foarte mult. Nu-mi plac blog-urile scrise vraişte, cu “limbaj de mirc”, cu “sh”, “tz” şi alte micşunele. Vreau să citesc româneşte, ca doar nu intru sa ma joc jocuri de copii cu biciclete :)), cum ar fi..


Îmi plac blog-urile ordonate, cu skinuri cât de cât simple, în culori deschise carjocuri de copii cu biciclete e să nu bată prea mult la ochi dar nici să fie şterse. Au noroc doar cei care scriu foarte bine şi plac majorităţii. La ei se revine chiar dacă au cel mai urât skin din lume şi cel mai mic scris. Vor fi citiţi şi cu lupa.
E important să fie combinate ok toate aceste caracteristici, să se scrie măcar un post zilnic ca cititorul să nu uite de existenţa blog-ului.
Există blog-uri care ajung pe primele locuri în top dar dacă încerci să te bagi într-o discuţie cu privire la o notare observi că are doar 2-3 commenturi. Nu ştie să stârnească discuţii şi face trafic doar pe vizualizări. Sunt şi blog-uri unde au loc adevărate dezbateri dar nu reuşesc să urce mai sus de un loc 10.
Ce este mai important pentru voi? Să aveţi trafic chiar dacă nu stârniţi discuţii şi dezbateri( şi să fiţi pe primele locuri ) sau să faceţi din blog-ul personal un loc al plăcerii de a posta şi de a vă conversa cu cititorii?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More