miercuri, 15 aprilie 2015

De prin muzica românească

Trebuie să fac un top cu cele mai bune voci din industria muzicală din România.
Este un top al preferinţelor mele şi e posibil să fi omis ceva personaje din peisajul muzicii româneşti. Şi aleg cântăreţi din industria actuală, nu o să mă gândesc la stele ale altor generaţii ci la artiştii din ziua de azi.
Încep cu Andra. Mi se pare o voce foarte bună, are piese drăguţe deşi în ultima vreme le-a cam tras la indigo şi a început să plictisească. Mie ca om nu prea îmi place , e puţin cam ingâmfată şi plină de ea dar în privinţa vocii nu am nimic de comentat.

Altă voce frumoasă mi se pare cea a Luciei Dumitrescu.
Nu ştiu câţi dintre voi ştiţi de existenţa ei dar eu nu am uitat-o de când a câştigat prima emisiune Ploaia de stele (TVR) acum ceva ani. Cred ca avea în jur de 6 anişori pe atunci, acum este deja o domnişoară frumoasă. A început să participe şi să câştige marile festivaluri din ţară iar anul acesta are şi o piesă la Eurovision. Păi, multă baftă! Chiar îmi place piesa ei.

Îmi place mult şi Alexandra Ungureanu.
Nu am prea multe de comentat la ea. Este evident ca are o voce superbă, are piese foarte frumoase compuse împreună cu Crush (cine îşi mai aminteşte de băieţii de la N5, aveau clipuri prin ‘99!?) , la capitolul imagine are 10 din partea mea şi o apreciez pentru modestie.

Să trecem la voce nou descoperită, este vorba de cea a Andreei de la Megastar.
A ieşit pe locul doi la prima ediţie de la Megastar chiar dacă eu am vrut-o pe 1. Are o voce foarte frumoasă, în prezent ştiu că are o colaborare cu Sistem şi cântă live în concertele lor. Am văzut-o ultima oară într-un concert cu băieţii la Sinaia unde era foarte frig dar ea performa live. E de apreciat acest lucru. Poate face ceva mai mult decât să-şi lase funduleţul să-i îngheţe în frig ca Ana Leşcova( moment profesionist din punctul ei de vedere) şi alte pipiţe din astea de şi-o trag cu toţi impresarii libidinoşi pentru un album .
Bravo Andreea, abia aştept un album al tău!

Să trec şi la băieţi.
Îmi place mult vocea lui Laurenţiu Duţă.
Nu e tenor ca Marcel Pavel dar vocea lui este deosebită, caldă , chiar relaxantă. Este şi un compozitor de succes al României. Să spunem că industria muzicală de la noi e împărţită în două părţi: Laur şi Moga au o jumătate iar cealaltă le rămâne celorlalţi enşpe mii de compozitori. O piesă la el este în jur de 2000 din câte ştiam eu, e posibil ca preţul să se fi mărit.

Îmi place şi Despot.
E roacker mă!
Îmi place atitudinea lui, e deştept şi are o voce plăcută. Nu apare el prea des pe la tv, nu scoate piese pe bandă dar presupun că asta se întâmplă fiindcă e ocupat cu jurizarea de la Megastar.

Poate că aş mai avea de comentat dar ar fi un post prea lung. E o leapşă foarte frumoasă aşa că o trimit mai departe la

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More